Over ons

Home / Over ons

20 jaar Galerie Elfring-Art = 20 jaar passie voor kleur!

gerda-elfring-art-schilderijen-kunst-1024x1002

Als je goed om je heen kijkt
zie je dat alles gekleurd is
K. Schippers (1936-2021)

Succes

Toen Gerda Elfring (Haaften, 1956) ruim 35 jaar geleden naar de Kunstacademie ging, kon zij niet vermoeden dat zij zou uitgroeien tot een kunstenares van naam met een eigen galerie. Dit jaar viert zij haar 20-jarig jubileum van Galerie Elfring-art aan de Gamerschestraat in Zaltbommel. Hier zijn haar veelzijdige schilderijen te zien, naast ruimtelijk werk van wisselende exposanten.

In 2002 opent zij haar eerste galerie in het Kunststadje Wijk bij Duurstede. Dertien jaar later volgt een tweede galerie in het beroemde kunstenaarsdorp Bergen, om uiteindelijk in 2018 terug te keren naar Zaltbommel in haar geliefde rivierenland aan de Waal. Een landschap waarin zonlicht, wolken en water nooit hetzelfde zijn. Gerda voegt daar haar eigen dimensie aan toe en verandert het landschap in een half abstract en expressief feest van kleur.

Stijl

Gerda Elfring’s stijl spreekt veel kunstliefhebbers aan. Haar stijl en kleurgebruik zijn niet onder één noemer te vangen. Het expressieve kleurgebruik doet denken aan de Fauvisten en de schilders van Cobra. De doeken zijn groot, vaak zonder lijst, waardoor je het landschap ingaat.
Elfring schildert niet alleen landschappen. Ook bloemen en schapen zijn geliefde onderwerpen, die zij verbeeldt in figuratieve en abstracte vormen.

In haar abstracte werk verdwijnen natuur en mens meer en meer. Wat rest zijn composities van vlakken en kleuren in een gedempt kleurenpalet, waarin je als kijker zelf van alles kunt ontdekken. Gewaagd werk voor een kunstenares die zo diep geworteld is in de haar omringende natuur en kleurenpracht.

Wat ook haar onderwerp, vorm of stijl is, één ding staat voor Gerda Elfring vast: “Nooit mag mijn werk vervallen tot routine of een maniertje!” Bij voorkeur werkt Elfring met olieverf of acryl op doek. Van een aantal werken heeft zij, ook in kleiner formaat, art-giclées laten maken.
De rijping van haar talent is als een meanderende rivier die voortdurend haar loop en oevers verlegt. Wie zijn oorsprong niet verlaat en steeds opnieuw beschouwt, weet keer op keer iets nieuws te ontdekken.